Det förflutna kommer på besök.

Fick en känsla av sorgsenhet när jag var på väg hem från Lina. Började stortjuta på bussen. Jag har inte en aning om varför men känslan som jag har i mig nu har jag haft alltför många gånger och jag känner igen den så väl.
Jag drog fram lite gamla dagböcker. Jag gör det ibland för att fylla på minnen. Jag har en lucka som jag knappt kommer ihåg någonting av. 2002 - 2005. Enstaka händelser har satt sig på hjärnan men inte mycket annat. Så där är mina dagböcker ett bra hjälpmedel.

När jag nu satt och läste om sommaren 2003 vart jag så förbluffad över hur otroligt hjärntvättad jag måste ha varit. Hur jag har suttit och ljugit för mig själv i min egen dagbok. Det är en händelse, som jag inte kommer skriva ut här, som jag kommer ihåg väldigt starkt för att händelsen gav mig riktigt otrevliga konsekvenser. Jag minns till och med vilka kläder jag hade på mig, precis var det hände och hur det luktade ute. I dagboken har jag dragit ihop världens lögn.

Jag blir så arg på mitt 16 åriga jag, som 2 år tidigare var den starkaste människan i världen och inte lät sig styras av någon eller något, ljuger för sig själv i sin egen dagbok. Förskönar. När jag läser det blir jag så ledsen för vad som har hänt med mig som person. Just nu är jag sån att jag önskar att jag fick ha det som vanlig. Att jag kunde bo kvar i Falkenberg och aldrig flyttat hit. Så långt från min familj och dom som sett mig växa, och sjunka för den delen. Hur hade mitt liv sett ut då? Antagligen inte kantat av olika deppressiva inslag och en ork som aldrig riktigt hittar ända fram utan stannar lite på vägen. Men jag är hårdhudad och tänker inte ge mig. Jag SKA klara mig som en fisk i vattnet resten av mitt liv. Jag kommer ha svackor, som idag, men jag kommer alltid resa mig med huvudet högt.

Mina vänner här uppe är underbara men familjen är ändå det som står en närmast och just idag saknar jag mitt "falkenbergs liv". Mamma, pappa, syskonen. C-hörnan gänget, Korkeken i Långås. Kents Negerlägenhet, Parkbänken vid kisoken (skogstorps centrum) Ja listan är lång. Jag skulle kunna göra vad som helst för att få uppleva en av de somrarna en gång till.

Nu kryper ångesten längs ryggraden så atarax och en cigg blir det.

Ja de på soc är inte riktigt kloka..

Oj vad dålig jag har blivit på att hålla er uppdaterad på vad som händer i mitt liv. Fast å andra sidan händer inte så mycket så det är ingenting att bli uppdaterad om. Haha.

Har legat som en svettpöl i soffan de senaste 3 dagarna. Har haft närmare 40 graders feber, hosta, halsont och huvudvärk. Lite allmänt ont i kroppen har jag haft. Har tyvärr smittat ner baby också så han ligger hemma och är jätte dålig. Har lite dåligt samvete för det faktiskt.
Idag var jag faktiskt inne hos Lina och hennes make och kollade på hockeyn. Kul att göra någonting nytt för en gångs skull. Riktigt trevligt var det med många koppar kaffe, livliga skrik och en del pratande. Så det hoppas jag få göra om.

Fick idag ett samtal av min soc tant också. Skickade ju in en ansökan dit för 2 veckor sedan som hon tydligen gick igenom idag. Snabba dom är. Följande samtal hölls mellan mig och tanten:

Tanten - Har du hoppat av skolan nu då eftersom att du ansöker?
Jag - Nej, jag går kvar i skolan men jag får ju inget bidrag från csn och jag måste ju överleva, därför ansökte jag.
Tanten - Okej, men hur kommer det sig att du inte får några pengar från csn?
(Jag har förklarat för henne både i ansökan och per telefon hur det ligger till)
Jag - Jag får ju pengar nästa termin, jag måste bara plugga upp 390 poäng först.
Tanten - Jaha, på så sätt. Men kan du inte bara hoppa av denna terminen och börja nästa sen när du får pengar?
Jag - Näe, jag måste ju plugga upp poängen först innan jag får pengar.
Tanten -  Okej, men jag tycker ju helt klart att du ska hoppa av och börja nästa termin när du du får pengar.
Jag - Men jag får ju inga pengar om jag hoppar av nu. Då måste jag ju plugga upp de 390 poängen igen och får då inga pengar förrän om 1 år.
Efter att jag fått förklara grundligt TVÅ gånger för tanten hur det ligger till fick jag till svar: " Okej, men du kommer inte få några pengar från oss heller eftersom du studerar."
Då vart jag så irriterad att jag sa till henne att skicka beslutet skriftligt så jag kan överklaga så får jag önska dig en trevlig påsk. 

Ja suck. Systemet är ju helt fel. Jag gör vad jag kan för att bli självförsörjande men jag har hamnat i ett jävla ekorrhjul.

Ja just det; Var inne och köpte hostmedecin idag också, som smakade riktigt jävla äckligt. Då är min fråga:
Fanns det inte hostmedecin som smakade gott när man var liten?
Så jävla fel kan jag inte ha haft på mina smaklökar då att jag tror att det smakade gott. Det var i alla fall någon medecin som smakade gott som fan. Någon som vet?

Tilli Bonkan!

Lalala, vad skönt det är med nystädad lägenhet. När jag kom in efter en runda med Tira kände jag hur det luktar rent och gott hemma hos mig! Äntligen! Och inte en hårtuss i något hörn heller.

Tira är lite dålig i magen idag. Hon har spytt galla överallt på golven. Påminner lite om mitt hospital spel när mina vaktmästare inte städar som de ska. Hon är inte lös i magen eller något och har inte ätit något speciellt heller så jag hoppas att det inte blir mer kräk nu. 14 pölar räcker gott och väl.
Var uppe hos Tom innan och drack kaffe. Hade ju givetvis med mig Tira och nu märks det att hon börjar komma in i höglöpet. King, som inte är kastrerad, var på henne som en galning och skulle jucka. Tira sa ifrån men inte så mycket som hon brukar göra. Utan la svansen lite på sidan och tillät honom att jucka. Jag vart livrädd och puttade bort King från Tira. Nog för att jag vill ha valpar på Tira någon gång men absolut inte nu. Jag har alldeles för mycket att styra och fixa till innan hon ska föda fram massa bebisar. Så det får bli om ett år eller två.

Snart ska jag åka in till Mjölby. Ska köpa hundmat och så ska jag faktiskt köpa en nossele till Tira. Vart ju ombedd att göra det för ett tag sedan men har inte haft pengar förrän nu så nu får jag passa på. Blir ju lite lättare att gå långpromenader med henne om man slipper få så ont i armen bara för att hon drar. Fast det dumma är att folk kommer kolla snett för dom tror att det är en munkorg. Har varit med om det förut och speciellt nu när Tira ser ut som hon gör. Men men, folks okunnighet får dom själva stå för. Jag vet i alla fall varför hon har den.

En spark i arslet är alltid bra att få. Fast ibland skulle man ju haft hjärnan med sig och tänkt efter lite själv faktiskt.
Distrationer och vimmel utan någon fast punkt är inte bra för mig just nu. Då blir det bara knasigt.

Kreativa Anna.

Oj oj oj vad jag har varit kreativ och duktig idag.
Åkte in till stan och plockade ut pengar. Åkte till ÖB och köpte toapapper, diskmedel, sköljmedel mm.
Hem och börja tvätta, är inne på 5e maskinen nu. Har grovstädat hela lägenheten och fixat lite förvaring i badrummet. Så nu är badrummet riktigt tjejigt.
Har till och med lagat mat idag. Det händer inte varje dag. Jag har inte en aning om vart jag fått energin ifrån men jag tänkte att jag ska ta vara på den så länge den finns. Här såg ut som en blandning mellan hårsalong och slakteri tidigare. Heikes hår som ligger i stora tussar överallt och så Tira som löper, därav alla blodfläckar som var på golvet. Hon har ju 2 veckor kvar så det blir till att ta moppen på en tur varje dag nu då.

Sen blir det till att vika tvätten och sen ta en långpromenad med Tira. Tänkte att jag skulle kolla på Monster ikväll också. Den verklighetsbaserade med Chralize Theron. Riktigt bra är den.

Imorgon är det skola igen. Har bara 1 lektion, Människan socialt och kulturellt så det blir ingen lång dag men det ska bli kul att komma igång igen i alla fall.

Dags att skölja ur hårfärgen. Nu ska utväxten också bli brun.


Mysig söndag.

Så arg som jag var i natt har jag nog inte varit på flera år. Det kom till en punkt där jag kände att nu får det fan vara nog. Om jag ska lära mig att ta ansvar för mig själv och ta hand om mitt liv måste jag ha ett ställe där jag kan vara själv. Den senaste månaden har jag varit själv max 10 timmar. Så denna kvällen ska bli otroligt skön!

Har inte hört av min Baby sen igår. Saknar hans upplyftande sms. Hoppas på att han hör av sig under kvällen. Vill så gärna pussa och krama på honom men får vänta med det några dagar.

Imorgon är sista dagen innan skolan börjar igen. Så jag tänkte att jag ska ta tag i städning av lägenheten och sen ska jag plugga lite. Ska skriva ett arbete om Tinitus som ska vara klart veckan innan påsk.
Snart blir det till att dra igång Gangs of New York och mysa ner i soffan med Tira, Cheeze balls och vitlöksdip.

Home alone.

Är hemma i Skänninge igen. Blir till att stanna här några dagar. Skönt att få vara själv ibland med och så uppskattar man det man har mer när man inte träffas varje dag. Skönt att få ha en hel säng och täcke för sig själv också. Haha.

Idag skulle jag upp till vårdcentralen och lämna lite blod var det tänkt. När jag kom fram fick jag fylla i ett formulär, det gör man varje gång. En av frågorna var: Har du de senaste 3 månaderna bytt sexpartner? Och jag vill ju inte ljuga om det så jag kryssade i ett ja och därför fick jag inte lämna någonting. Det var bara att vända på klacken och gå hem igen. Så jag gick till Östenssons och köpe Kiwi istället.

Nu sitter jag och väntar på Tom. Han är inne i Mjölby och fixar någonting. Hoppas på att vi ska åka ner till Falkenberg imorgon och lämna King. Tänkte passa på att hälsa på min kära mamma samtidigt. Mulla ska också följa med ner och ligga på mammas soffa. För det har hon faktiskt lovat henne.

På fredag ska jag in till Skägget igen. Då fyller lilla Rasmus 2 år. Hoppas att det bjuds på tårta.

Helgen is gone.

Åh vad jag inte alls gillar söndagar. Dom är så otroligt tråkiga.
Hämtade hem Tira i fredags, min lilla bebis. Som jag har saknat henne. Tillbringade fredag kväll och natt hemma hos Annie och Figo. Kollade på Sherlock Holmes. Jude Law är ju såååå snygg så lite kåtslag blev det allt.
Tatuerade mig i lördags och efter det gick jag hem till Baby som var lagomt bakfull. Igår kväll kollade vi på film och Tira låg nere vid fötterna och hade mysigt. Rätt rolig är hon eftersom hon alltid har morrat åt Baby och hans sambo förut men inte längre. Hon gillar dom. Kan ju vara för att dom fjäskar och ger henne massa godis.
Nu väntar jag på att maten ska bli klar och sen ska jag försöka få min vilja igenom och kolla på Gangs of New York.
Riktigt bra film med allas vår Leo DiCaprio.

Underbar start på dagen!

Imorse vart jag väckt vid 8 tiden av världens sötaste. Han kom och pussade mig på pannan och log, så som bara han kan göra och jag vart helt varm i kroppen.
När jag tittade upp ordentligt såg jag att han hade gjort frukost till mig. Mackor med prickigkorv och kräftost + en kopp kaffe. Det gjorde ju att dagen började helt underbart. Han är ju så otroligt söt och fin på alla sätt och vis, Min Finaste!

Tatuerings sugen.

Börjar med att säga att det blir förbannat kallt när man inte stänger fönstret...
Idag vart jag otroligt tatuerings sugen. Det är ju ett tag sedan nu så nu får det fan vara dags snart.. Ska bara komma på ett bra motiv med så blir det kanon sen. Har mina planer på var jag ska ha tatueringen.. To be continued.
Började dagen med att kolla på lite Disney. Aladdin vart det. Hur underbart är det inte med Disney filmer?
Hoppas på att det blir mer såna ikväll. Ligga under ett täcke med min baby och bara mysa.

Malin Andréasson

Min älskade lillasyster Malin ringde mig innan och berättade att hon skrivit ett blogg inlägg till mig. Eftersom datorn var upptagen läste hon upp det i telefonen. För den som vill läsa finns länken --->HÄR<---

Jag vart så tagen när jag läste det så jag bara grät. Jag fick inte fram ett ord. Det stod helt still i huvudet.
Jag blev så rörd av hennes ord. Dom kom verkligen från hjärtat.
Det som gjorde mest ont i mitt hjärta var hennes ord om hur jag lämnade henne ensam i 2.5 år. Jag har aldrig sett det som att hon, eller någon av mina syskon, har påverkats så av min situation. Det som hände då hände ju mig och ska därför inte överföras till någon annan. Ingen ska få lida för min dumhet. Jag kan leva med vetskapen om att jag har blivit skadad av det men att veta att jag har skadat någon i min familj genom att handla dumt det tär på mig. Jag har aldrig ångrat det alls, för jag har intalat mig själv att det har format mig till den jag är idag. Fram tills nu. Jag ångrar innerligt allt ont jag varit med om, för det har påverkat mina syskon och mina föräldrar.
Malin, Malin. Underbara, vackra Malin. Vi har våra olikheter och duster ibland men vi är så otroligt lika.
Jag älskar att ha dig för mig själv hemma hos mig. För jag får se den riktiga Malin. Inte den tjejen med den hårda ytan som du gärna visar. Jag får se din mjuka och sårbara sida. Vi har våra djupa samtal och förstår varandra. Jag är så otroligt stolt över dig så det finns inte ord!
Jag är fortfarande mållös över det du skrev. Det har liksom inte riktigt sjunkit in ännu.
Men jag vill att du ska veta att jag älskar dig. Mer än någonting annat i världen älskar jag mina syskon och mina föräldrar och lilla Ella. Ni är verkligen mitt allt.
Och var gäller den ekonomiska biten så klarar jag mig alltid. Det har jag alltid gjort och kommer alltid att göra.

Söööööööndag.

Idag är jag inte riktigt på humör. Har hört och fått reda på saker som inte gjorde mig speciellt glad. Det gjorde mig riktigt förbannad. Någon jag bryr mig mycket om har blivit indragen i en värld som jag allt för väl känner till.
Det sårar mig så otroligt att det har blivit så.
Herr Halsfluss har hittat tillbaka till min hals. Har inte haft det på riktigt länge nu så det var väl bara en tidsfråga. Mandlarna är stora som golfbollar men jag kan nästan svälja normalt. Börjar bli så trött på skiten att jag seriöst funderar över att operera bort mandlarna. Det är inte kul att öppna munnen när man har ont i halsen och se alla vita prickar sitta och hån skratta åt en.
Nu är jag ledig i 2 dagar. Har lite som jag måste fixa till. Lite ärenden att uträtta så jag kan få tillbaka mitt liv igen..
Känns som att soc kommer rå knulla mig i arslet imorgon när jag går dit. Sitter ju i något fack mellan dom och csn. Livet är ju otroligt underbart.
Baby är uppe på centrum och köper PK och choklad. Kan man bli sötare än vad han är?

Praktik i helgen.

Nu sitter jag hemma i köket i Skänninge. Tom lagar mat och jag lyssnar på Rodney Carrington. Han är ju störtskön, Rodney alltså.

Ikväll ska jag praktisera. 16-21 sen imorgon börjar jag 06.45 och kl 07.00 på söndag. Sen är jag ledig måndag och tisdag. Undrar var jag kommer tillbringa de dagarna?

Har varit hemma hos min Baby nästan hela veckan. Han är ju så mysig! Han växer i mina ögon för varje dag som går och jag blir varm bara jag tänker på honom. Kan säga att Anna är KÄR!

Nu är maten klar så nu blir det fiskpinnar, potatismos och brunsås a la Alex :)

Tung Tisdag.

Dagen har varit tung. Begravningen för Carina var idag. Det var så otroligt fint. Både otroligt mycket blommor och folk som kom dit visar att hon verkligen var omtyckt. Jag sjöng, jag var så otroligt nervös när jag ställde mig vid pianot, men jag red ut stormen och det blev bra. Sjöng dock lite snabbare än vad jag egentligen skulle gjort. Nerverna spökade lite för mig.

Sitter nu hemma hos Annie. Vi har kollat på Desperate, ÄNTLIGEN, och pratat lite. Nu väntar jag bara på att F ska komma hem så jag kan gå hem till honom och krypa ner jämte honom under täcket och mysa massor!

Skulle säga till Annie innan att jag ville åka till Lillsjön och grilla i sommar men det var "Jag vill åka till grillsjön och lilla".... Anna vart lite dumförklarad kan jag meddela.

Grattis till min morbror Anders som fyller 46 idag :)

Jag är knäpp.

Ja suck. Vad säger man. Jag är inte den skarpaste kniven i lådan. Glömsk och jävlig är jag.
Hade totalt blandat ihop praktik tiderna. Trodde jag började 16.00 idag men det är på onsdag jag gör det. Vad ska dom tycka om mig nu? Får prata med min handläggare på onsdag och förklara hur det ligger till. Kan ju vara för att jag är gammal som jag glömmer saker. Eller så är det så enkelt att jag har huvudet på annat håll.. Haha..

Ja, så kan det vara med det. Har iaf haft riktigt mysigt i helgen. Förutom mensvärken som har gjort mig galen. Fick så ont i äggstockarna så F fick springa till apoteket och köpa panodil till mig. I fredags drack vi lite. Fyllehickan var och hälsade på en sväng också. Haha. Det fick folk tydligen roligt åt.
Igår var det hockey och jag trodde jag skulle skita ner mig när USA fick in sitt 2-2 mål, 24 sekunder kvar i sista perioden, när herrarna i lägenheten ställde sig upp och började hoppa och skrika. Tira vaknade också och undrade vad som hände. Jag kan säga att det är ganska skönt utan allt OS på TV nu.. Nu kanske man kan bli normal igen.

Nu ska jag förbereda mig inför morgondagen.

Me like you alot!

RSS 2.0