Majlo har kommit hem!

Historien om Majlo har jag följt sedan dag 1. Jag har varit så orolig och hållt tummarna för ägarna. Och idag kl 9 fick Majlo efter 339 dagar hos Norsk polis äntligen träffa husse och matte.
Jag har varit extra insatt i historien eftersom Majlo är en amstaff, precis som Tira.

Kan samanfatta allt lite snabbt;
Den 23 Februari 2009 åkte polis hem till Daniel och Monia och hämtade deras då 1 åriga amstaff hane Majlo.
Rasen amstaff är förbjuden i Norge, vilket Daniel och Monia inte visste om. Paret var inte hemma när hunden hämtades. Efter många turer i rättegångar vann de och skulle få tillbaka sin hund men polisen gick inte med på det.

För att läsa hur allt gått till kan ni klicka ----> här <----



Och kom ihåg: Det är inte rasen som är farlig. Det är ägaren!

Aj aj i äggstockarna.

Först och främst: VAD I HELVETE HAR HÄNT MED BLOGG.SE?
Jag vart helt ställd när jag loggade in. Allting ser så konstigt ut. Näe, tillbaka med det gamla.

Har inte fått en blund inatt. Jag har så otroligt ont i mina äggstockar så jag har provat alla olika sätt att dämpa det.
Tog 2 panodil innan jag gick och la mig klockan 10 igår kväll. Det började göra mer och mer ont så vid 2 stod jag inte ut längre. Tog 2 panodil till och gjorde en "varmvattenspåse" (brukar funka när jag har mensvärk)
Efter en timma började påsen läcka, så det var blött i hela sängen. Fortfarande med aj aj i magen gick jag upp och la påsen i slasken och började rota i medicinskåpet. Jag fick ju några riktigt starka tabletter när aborten gick fel förra sommaren. Letade en stund och där, till min stora förtjusning, låg dom. Jag blev otroligt glad och svalde en fort som attan, återvände till sängen och försökte somna. Halv 7 var klockan när jag kollade på den sista gången.
Vaknade vid halv 10 igen och kunde inte somna om, så det var lika bra att gå upp.

Så här sitter jag nu. Tira är i vikingstad och leker av sig lite med Rockie. Tudor ligger jämte mig och kurrar medans Kakan ligger inne i garderoben och gömmer sig. Han var framme en lite stund innan och lät mig klappa honom.
Tudor och Kakan är Tom's katter. Dom ska vara här ett tag tills han har hittat ett nytt hem till dom.

Jag bävar faktiskt lite inför natten. Tänk om den blir likadan som inatt. Usch, har inte haft så ont på länge.
I helgen får vi se hur det blir. Ska inte göra allt för många knop i alla fall. Blir nog film hemma hos Annie.

Kääääärlek!

Jag är helt såld! Efter 6 års sökan och väntan har jag ÄNTLIGEN sett filmen. Jag pratar givetvis om "Drömprinsen - Filmen om Em".
Den var precis så bra som jag minns den. Jag har suttit och insupit kärlek som skickades till mig via dataskärmen. Den är helt underbar. Den är så beskrivande och förklarande men ändå så mycket fantasi.
Me love it!

Haven't met you yet....



Michael Bublé. Mannen, rösten, Guden.
Myser när jag hör hans underbara röst strömma in i örat!

They are gone!

Inatt åkte de ut. Jag orkade helt enkelt inte längre. Pratar om mina älskade piercingar i läppen och i tungan. Har så förbannat ont i tandköttet och det har slitits så otroligt mycket så det var väl egentligen lika bra. Det känns lite små konstigt i munnen vill jag lova.

Sitter hemma hos Annie. Hon är i skolan och är duktig medans jag och Figo sitter vid varsin dator, otroligt sociala mot varandra. Är tänkt att jag ska åka hem ikväll men jag vet inte om jag orkar. Börjar få ett tryck över bröstet och mår inte speciellt bra idag. Kanske inte är så idealiskt att vara själv då. Får se hur jag mår om några timmar.
I helgen ska jag i alla fall försöka inhandla lite nya kläder, om jag får mina pengar vill säga. Känner att min garderob behöver förnyas lite. Så ska jag köpa hårfärg också så jag ser vettig ut i huvudet igen.
Sen blir det lugnt för min del.

Så här känner jag idag.


Cancer.

Sitter hos Annie och pluggar lite. Eller ja. Tanken var att jag skulle plugga i alla fall. Tumörlära och Tumörsjukdomar. Trodde inte att det skulle vara så jobbigt som det faktikst är. Det är jätte intressant att läsa om det men det stannar där. Jag får inte ner ordentliga ord på pappret. Vi ska skriva om olika symptom på cancersjukdomar, vad man får för behandling och biverkningar av behandlingen. Det är riktigt jobbigt. Det enda jag har framför mig är min döda pappa, när han ligger på sjukhuset. Att han vart dödad av denna otroligt elaka sjukdom och nu måste jag sitta och skriva ett arbete om den, precis som att jag hyllar den på något konstigt sätt.
Vi ska ha prov i Tumölära den 3 Februari, vi får väl se hur det går. Jag har inga höga förhoppningar men å andra sidan vill jag verkligen få ett bra resultat. För pappas skull.

Igår var vi hemma hos Klint och Lina en stund. Annie var för bakfull så hon stannade hemma med hundarna.
Det var trevligt att sitta där och bara prata, de andra drack ju iofs men det var trevligt ändå. Ända tills någon kom och allt ljus skulle helt plötsligt hamna på honom. As usual.
Ikväll blir det nog hem till Svensson och Ida. Vi skulle spelat lite poker men ekonomin är ju inte den bästa för många av oss så det blir nog singstar med Disney låtar istället. Bättre det. För Disney låtar är någonting jag kan. Haha.

Näe, nu blir det till att blåsa håret och sen ska jag ta med Tira en runda runt skägget, så hon får röra lite på sig.
Igår gick vi upp till Ryd och Tira gick lös en ganska bra bit. Jätte duktig är hon och förstår kommandot "fot" men så fort kopplet åker på igen så är det kommandot som bortblåst. Skipper är ju mycket roligare att koncentrera sig på än vad matte är.

Snart är det helg!

Snart är skolveckan avklarad. Är riktigt trött i huvudet och kaffesugen.
Igår var det en riktigt stressig dag. Skolan mellan 8 och 15, hem och ut med en väääääääldigt kissnödig Tira. Sen ner till tvättstugan för att få bort all smutstvätt jag hade i tvättkorgen. Det gick bra med handdukarna och kläderna men sen när jag skulle tvätta mina julgardiner hände någonting. Av någon konstig anledning hade mina vita gardiner krypit in och gömt sig bland de röda så nu har jag ROSA julgardiner med röda hjärtan. Det skär sig så in i helvete kan jag lova så nu ligger dom i soptunnan. Pinsamt av mig som har tvättat min egen tvätt sedan jag var 15 och inte haft ett enda missöde.

Ikväll blir det sängen ganska skapligt. Börjar halv 11 imorgon men jag är helt slut i hjärnan och tror jag behöver all sömn jag kan få just nu. På lördag blir det en tripp till Skäggetorp. Ska ju ha pluggdate med Annie var det sagt. Ska klämma in Min Elin mellan alla böcker och papper också så jag hinner träffa henne en stund också. Saknar ju henne. Har inte träffats sedan jag fyllde år ju :(

Jag tror Tira börjar bli sjuk eller nått. I huvudet alltså.
Hon skäller och morrar på saker och ljud som inte finns. Något fel är det på henne. Hjärnspöken har hon helt klart.

Maslow, Eriksson och Freud.

Ja ni, här händer mycket hela tiden. Inte en lugn stund, eller jo.. Har ju faktiskt haft det ganska lugnt större delen av dagen.
Slog upp mina små blå och var riktigt pigg. Tänkte att "shit, nu är klockan säkert 2-3 eller något. Och jag som ska lägga mig tidigt ikväll". Gick upp för att gå på toaletten och passade på att kolla till klockan. 10.15. Så tidigt har jag nog inte vaknat självmant på väldigt länge.
Gick ut med Tira en sväng och när jag kom in tänkte jag att jag skulle kolla om jag kunde tvätta idag men icke sa nicke. Blir till att tvätta imorgon efter skolan. Hämtar ut min bankID imorgon också så nu ska jag kunna fixa till massa saker.

Det tråkigaste med att gå i skolan det är att sitta själv och plugga. Det är så otroligt och olidligt tråkigt men det måste göras. Så i helgen har jag fixat en plugg-date. Blir té och 2 näsor långt ner i böcker för mig och min date. Skönt att det är någon mer man känner som pluggar så man får lite motivation. Fast motivationen är det inget fel på. Det är otroligt kul att plugga. Imorgon ska vi ha Psykologi, vilket intresserar mig så hääääääääääääääääääär mycket. Fick hem min bok igår också så nu blir det hela lite enklare. Älskar psykologi och psykosociala biten.

Nu ska jag krypa ner i sängen, sätta timern på en timma och slökolla på Scrubs. När kommer mitt musikalavsnitt?

Who says?


Another weekend gone...

Måndag... Jag gillar inte riktigt måndagar. Söndagar ska vi inte prata om! Fast igår var faktiskt helt okej. Mysigt om inte annat.
Var hemma hos Annie i lördags. Käkade mat, drack lite och spelade monopol. Hade riktigt trevligt fast vi bara var 5 pers. Så länge folket är rätt så blir det ju kul.
Åkte hem till D igår också och sov där till idag. Kollade på Saw IV, 2 gånger för Herrn somnade i mitten av filmen.
För en gång skull var inte Tira hyper stressad utan var ganska lugn. Vilket var riktigt skönt, märks att hon börjar vänja sig vid att vara där och det är ju bara positivt.

Jag kom hem för inte så längesedan. Tom var så snäll och hämtade mig på stationen så jag slapp stå där och vänta på bussen i 30 minuter. Ska försöka tvätta lite imorgon också. Är ju ledig så jag får passa på.

Plugghäst?

Då har man inhandlat sista boken till Psykologi kursen. Ska bli så kul att komma igång med pluggandet!
Jag är såååååå taggad!

Ska vara hundvakt i veckan var det sagt. Har ju en del inställda lektioner i veckan så jag är inte borta så länge. Men vi får väl se hur det blir med det eftersom jag inte hört någonting sedan kl 13.

Kommer förhoppningsvis få lite uppgifter imorgon så jag har någonting att göra. Vill plugga!!

Nu är julen borta.

Första dagen i skolan gick bra. Var där i en timma och sen var det dags att åka hem. Fast bussen hem gick 12.20. Så jag gick till resecentrum och åkte till Linköping för att åka tillbaka igen. Det var ju riktigt kallt ute så jag var inte så sugen på att stå ure i kylan.

När jag kom hem tänkte jag att det var dags att ta bort julen. Hur mycket jag än tycker om den så blir det lite jobbigt efter ett tag. Så nu är alla gardiner tvättade (julgardinerna tar jag imorgon) och upphängda. lite omväxling förnöjer så det ser inte ut som det gjorde innan.

Är ledig imorgon så vi får väl se vad vi hittar på. Är ledig måndag och tisdag fram till vecka 5 och efter det är jag ledig måndagar. Skönt med 3 dagars helg. Fast det kommer nog bli lite plugg på helgerna tror jag.

Har hittat en ny serie nu när jag kollat klart på big brother. "Tool Academy". Bra som fan. Orkar inte förklara vad det handlar om så är nyfiken får Googla.
Nu skriker magen om mat så until' next time; I'm the one!

Imorgon börjar skolan.

Jaha, då är jul, nyår och födelsedag avklarad.
Fick en hel del fina födelsedagspresenter.
OBH-NORDICA chili serien, våffeljärn av familjen.
Lakan och påslakan av familjen.
Busskort av mamma.
Pengar Olle, mormor och morfar.
Hello Kitty grejer av Elin och Johanna.
10 skraplotter av Figge och Emil. (vann 10kr)
Ljuslykta och döftljus av Ragnhild och Bengt.

Den finaste presenten är inte alltid den som är inslagen. Finaste var att så många kom och ville fira mig!
Det hände också grejer som gav mig mer hopp inför 2010.

Imorgon börjar allvaret. Skolan.
08.30 ska jag infinna mig i sal 208, och därmed basta!
Ska bli riktigt kul att börja plugga faktiskt. Ser fram emot det jätte mycket.
Så nu sitter jag här i min ganska så städade lägenhet. Värmeljus, lugn musik, fårskinnstofflorna och en riktigt bra bok. Söndagar ska inte innehålla så mycket mer tycker jag.

Massa grattis idag.

Börjar med att gratulera Sandra och Zam som idag har gått och gift sig.
Kan meddela att jag var inte lite förvånad när jag fick veta det.
Så STORT grattis till er och jag önskar er all lycka!

Snart lider dagen mot sitt slut. Ska komma i säng innan 12 har jag bestämt så jag kommer upp i lagom tid imorgon. Nu får det vara slut på långa nätter och sovmornar som varar till halv 4. Jag börjar ju snart skolan.
Idag har jag suttit i soffan och läst lite. Det är otroligt skönt att bara sitta och läsa ibland. Så nu är jag inne på min andra bok. Skam av Karin Alvtegen. Lite svår läst men det släpper nog snart hoppas jag.

Säger också grattis till Dennis som fyller 23 idag!

Ett litet axplock.



Glasen jag har målat. Är ganska stolt för att vara första gången.
Har fortfarande några glas kvar men dom gör vi imorgon.
(bilderna är klickbara)

Trötter, det är jag det.

15.33 var klockan när jag gick upp idag. Illa, illa. Måste ta tag i detta nu och vända tillbaka dygnet.
Ska prova Tisses knep för att vända tillbaka dygnet. Sova ganska mycket nu ikväll och sen gå upp vid 4-5 inatt och vara vaken till 9-10 imorgon kväll. Vi får väl se hur det blir. Känner jag mig själv rätt så kommer jag gå och lägga mig imorgon också bara av tristessen. Fast jag vet i alla fall hur jag ska lyckas gå upp så tidigt. Blir till att gå ut en riktigt lång promenad med Tira.

Inte heller vart jag klar med mina glas igår. Jag har 4 glas kvar som jag tänkte att jag skulle sätta igång med om en liten stund. Så det blir nog inga bilder idag, blir det det så kommer dom lite senare eller väldigt tidigt imorgon.

Kollade klart på Big Brother igår också så nu vet jag inte riktigt vad jag ska kolla på. Får leta upp en långkörar serie på tv och börja titta på det.

Estetisk.

Idag känner jag mig enormt estetisk. Det kliar i fingrarna och jag vill fixa med saker.
Har letat som en galning efter garn i hela lägenheten men inte hittat någonting. Hade jag gjort det hade det blivit till att sticka strumpor eller benvärmare. När jag får mina pengar blir det till att köpa garn.
Bestämde mig för att rensa igenom mina skåp här hemma och hittade mina glasfärger men penseln var borta. En läpp pensel går precis lika bra. Så nu har jag målat 4 champagneglas. Riktigt nice vart det. Nu ska de bara torka 30 minuter i ugnen och sen 3 dagar i skåp. Har 2 champagneglas, 6 snapsglas och 4 rödvinsglas kvar att måla. Så min kväll är uppbokad. Bilder på mina konstverk kommer senare eller imorgon.

Imorgon ska jag börja med att vända tillbaka dygnet igen. jag tror inte de uppskattar på skolan att man kommer dit klockan 3 för att man inte går upp tidigare. På fredag ska jag åka in och hämta mitt schema.

Yadi yadi, gott nytt och allt det.

Första dagen på nya året. Första gången på några år som jag inte är bakfull och mår dåligt.
Jag mår riktigt bra. Gick och la mig ganska skapligt igår också.

Tog en långrunda med Tira direkt på morgonen idag. Vilket är otroligt ovanligt.
Sen när jag hade gett henne mat började jag städa. Plockade bort saker jag inte vill ha framme, bl a kattlådan. Det gjorde ont i mitt hjärta när jag la in den i garderoben. Mina bebisar. Saknar dom ju!

Möblerade om lite men kom på efter ett tag att jag inte ville ha det så och möblerade om ännu en gång.
Så nu ser det nästan ut som innan fast jag har vridit sängen. Jag fick i alla fall dammsugit överallt.
Imorgon går jag loss i köket och röjer i mina skåp.

Gårdagen firades ju hemma, ensam med Tira. Det var riktigt mysigt faktiskt.
Vid 12 slaget satte jag mig på en stol i köket och kollade på alla fyrverkerierna. Och Tira då? Hon som jag trodde skulle vara hyper nervös och bara skaka? Näe, hon gick och la sig och sov. Helt oberörd. Skönt det då.

Om en vecka fyller jag 23. Samma dag är det registrering i skolan. Längtar tills jag ska få ta tag i mitt liv och göra något vettigt av det. I nästa vecka kommer sista boken som min älskade mamma har beställt till mig. Har redan fått 2 riktigt dyra, men ack så nödvändiga böcker, av henne.

Om man kanske skulle ta och rensa lite allt möjligt nu?
Rensa bort gammalt och onödigt?
Det får nog bli så. Måste nog bli lite mer nogrann med vilket folk jag släpper in i mitt hjärtas finrum.

RSS 2.0