Underbara vänner!

Jag har, efter mycket tänkande, kommit fram till att jag ju äldre jag blir är bättre på att välja vilka människor som gör gott i mitt liv och inte bara vara vänner med folk för att jag känner att jag måste som man gjorde när man var yngre. Jag har inte många vänner men de vänner jag har är speciella på sitt sätt och jag vet att jag kan lita på dom till 100%. Jag har alla olika sorters vänner och jag väljer själv vilka jag vill omge mig med. Jag har de jag har daglig kontakt med och som jag träffar ofta. Jag har de som jag träffar och pratar med ibland, men som är precis lika viktiga, och vi vet precis var vi har varandra. Jag har vänner som för inte alltför längesedan var någon slags ytligt bekant men som växer på mig mer och mer som jag känner att jag vill ha i mitt liv. Alla mina vänner är som sagt underbara och jag uppskattar ALLA precis lika mycket, hur mycket eller lite vi än pratar med varandra så vet jag att alla finns där för mig när det behövs precis som jag finns där för dom när det behövs, och det känns väldigt tryggt. Ni är betydelsefulla allihopa <3


Uppbunkring pågår!

Idag är det lönedag, för den som har missat det. Har sagt under hela graviditeten att när lönen/studiebidraget kommer i maj då ska här börjas handla salvor, blöjor, tvättlappar och allt annat som behövs när bebis väl är här. Det är ju bara 20 dagar kvar till BF så det är väl på tiden? Tog en sväng till Maxi innan för att ta en ordentlig titt på vad som finns och försöka klura ut vad som behövs. Det var fruktansvärt mycket folk på Maxi så min hjärna gick på högvarv. Blöjor är ju ett måste. Vilka ska man ha då? Libero? Pampers? ICAs egna? Vilket jävla virrvarr av blöjor det finns, sånt man inte tänker på innan det väl är dags. Ju längre jag stod där ju mer kom panikångesten så jag grabbade tag i ett paket Libero storlek 1, ifall vi skulle få en liten bebis och skulle bebisen bli stor, ja då får jag väl skänka bort dom till någon som har en liten bebis. De 40kr som paketet kostade kan jag bjuda på. Sen gick jag vidare till salvor och krämer. Vad fan behöver man där ifrån?! Jag har två flaskor babyolja, så det får räcka tills jag åker ner till GeKås eller någon annan gör det. Har också en babykräm som är mjukgörande. Alltså behöver jag någonting till röda små rumpor. Zink salva slank ner i korgen, den kommer säkert till användning. Sen vill inte jag använda tvättservetter när vi är hemma. Känner att vanligt vatten borde ju vara det bästa. På jobbet i Linghem använder de flesta pensionärer ICAs tvättlappar i "skummgummi" (vet att det inte är skumgummi men kommer inte på vad materialet heter) och det funkar ypperligt på pensionärsrumpor så varför skulle det inte funka på bebisrumpor? 2 såna paket blev det. Sen tog ångesten över och jag gick till kassan, genomsvettig och en erfarenhet rikare. Hädanefter blir det till att handla tidigt på morgnarna, sent på kvällarna eller de dagar när löneruschen har lagt sig. Men som rubriken lyder: nu har jag börjat bunkra upp, sakta men säkert. Nu ska här bara organiserad lite så alla oöppnade paket ligger på ett och samma ställe så jag vet var jag har allt.


Barnvakt

Ikväll har jag varit barnvakt, eller är fortfarande. Riktigt bra övning fast det kommer ju bli skillnad på ett spädbarn som är ens eget och en 2 åring som är ens Gudson. Vi har haft riktigt mysigt. Myst i soffan och kollat på film. Stänkt ner hela badrummet med vatten när han badade och ropade på Micke samtidigt, tror han saknar honom massor. Dum som jag är så åt vi glass efter badet, så det var bara att göra om hela rengöringsproceduren med att tvätta händer, ansikte och mage. Han satt inlindad i en filt i soffan när vi åt glass och han babblade massor om allt och alla lilla sötnosen. Sen lekte vi lite och sen hann vi inte med mycket mer. Då var det bara att byta blöja och värma på vällingen för då var det dags för sängen. Det märks att han är äldre och smartare än när jag passade honom förra året vid denna tiden. Medans jag värmde vällingen sa jag till honom att han kan gå och lägga sig i sängen så länge, sagt och gjort. Han plockade fram pippip och nallen innan han la sig i sängen. Så fick han en flaska välling och jag fick en godnatt puss och kram, sen la han sig till ro och drack. Han har legat och sjungit och pratat efter vällingen men nu har det varit tyst ett tag så förhoppningsvis sover han. Hoppas också att han inte vaknar när föräldrarna och kusinerna kommer hem efter deras cirkusbesök. Börjar bli aningen trött nu eftersom jag inte vilat någonting idag utan det har varit full rulle från klockan 9 imorse. Imorgon blir det plugga heeeeeela långa dagen, efter att jag vikt tvätten, så att jag blir klar innan bebisen tittar ut. Vilket jag hoppas att jag hinner. Nästa år ska lilleman med på cirkusen, 3 år är gränsen enligt föräldrarna, då får jag väl passa nästa unge och min egen då. Men det gör jag så gärna :) Nu vill jag bara åka hem till mannen i mitt liv och pussa honom på hela kroppen! Han skulle nog inte uppskatta det eftersom han sovit i en timma typ. Men önska går ju. Fick även veta idag att min älskade mormor på 77 år ramlade efter en shoppingrunda och fick sitta på akuten med mamma till 02.30 inatt. Fallet resulterade i en bruten käke. Stackars mormor <3


Väldigt ofta.

Oj vad det helt plötsligt sprudlar av bloggenergi i mig, eller så är det bara så att jag skriver när jag har tråkigt ;)

Idag är det söndag, slappsöndag. Har inte varit på topp under helgen, mått illa och varit fruktansvärt trött men jag kan tänka mig att det hör till. Igår var det så fruktansvärt äckligt varmt så jag visste inte vart jag skulle ta vägen och bara längtade efter regn. Dagens väder passar mig ypperligt. Grått, regnigt men ändå med en behaglig värme. Visst, solen går också an men inte när det är så varmt att man bara vill krypa ur skinnet och lägga sig i frysen. Har legat i sängen större delen av eftermiddagen, vilket har varit väldigt skönt och är numera en rutin i mina dagar. Micke åkte till centrum för att handla snus och kom hem med massa god frukost och mitt efterlängtade godis! Åh vad jag har varit godissugen i flera dagar, eller veckor, och idag så överraskade han mig med en skål med godis. Tror han älskar mig (eller så är han bara trött på mitt tjat och mitt humör), vilket som så blev jag väldigt glad. Hoppas givetvis det är för att han älskar mig :) Ikväll blir det VM final i hockey för hela slanten. Vi håller tummar och tår för att Sverige tar hem detta och slår ett 27 år gammalt rekord. 1986 var det senast ett värdland tog hem segern och det är ju lite prestige att förnya det. Funderar på om man ska till att laga lite mat.. När jag väl blir hungrig orkar jag inte laga mat, då blir jag förstelnad och soff-/ sängliggande.


Varför?

Ni mina vänner och läsare som har varit gravida, jag har en fråga som jag verkligen vill ha svar på: Varför i helvete har jag mensvärk? Den kommer ibland och håller i sig en stund men sen släpper den. Det händer några gånger varje dag. Börjar bli lite jobbigt då hjärnan reagerar med att man ska byta tampong. Hade blivit överlycklig om någon kunde svara mig på detta.


Tar tag i livet, äntligen.

Vilket väder vi var idag! Tog en liten promenad med Tira imorse (blir en längre ikväll när det inte är lika varmt) sen blev det en sväng bort till Netto för att handla. Köpte socker så jag kunde dricka te, men kom fram till att det är alldeles för varmt för att dricka te nu, så jag köpte lite iste som jag har suttit och sörplat på ute på balkongen. Gillar inte att sitta direkt i solen, är inget stort fan av värme heller men idag var det skönt på balkongen. Solen kommer ju inte dit förrän om en timma typ så jag får passa på.
Har tagit tag i lite saker idag också. Har ringt försäkringskassan för att få veta vilka papper som ska in, har ringt till lönekontoret på Carema och bett om papper därifrån, så nästa vecka kan jag skicka in papprena och förhoppningsvis får jag lite högre föräldrapenning än lägstanivån. Skulle det bli lägstanivån för min del gör inte det någonting då vi klarar oss gott och väl på dom pengarna och Mickes lön, + barnbidrag som jag av någon anledning glömmer bort att vi kommer få. Det börjar ju dra ihop sig så det var väl på tiden kan man tycka. Fick en påputtning av Mulla igår också att det är dags och det behövdes. Hon om någon vet hur seg jag är på att fixa saker. Har även pratat med mamma i en timma. Hon kommer upp nästa helg och det ska bli så roligt! Hon stannar bara över dagen men jag behöver verkligen en mammados nu innan jag själv ska bli mamma. Herregud vad konstigt det lät, jag själv ska bli mamma. Ganska overkligt än så länge.


Försäkringskassan

Jaha, då var man där då. Har ju haft turen att jag aldrig har behövt ha någonting med försäkringskassan att göra, fram tills nu när jag ska vara mammaledig. Skickade in ett moderskapsintyg och fick tillbaka något papper, som jag kanske skulle skickat in men som man kunde göra via nätet istället. Har varit inne på deras sida flertalet gånger för att försöka lära mig och förstå vad det är jag ska klicka i men jag blir inte klok på det. Sen står det på mina papper att jag ska ringa till mitt jobb så dom kan anmäla min lön och sånt, som tur är funkar det även när man är timvikarie. Det är ju inte för inte som försäkringskassan kallas förseningskassan, så att göra detta en månad innan det är dags är väl kanske inte det bästa men det blir skönt sen när man får en stor klumpsumma retroaktivt. Så, nu en liten fråga: Är det någon som läser min blogg som kan detta med mammapenning, och hur man gör, som har lust att ta en sväng förbi här någon dag och visa mig hur man gör?


Födelsedagsfirande

Idag fyller näst yngsta lillasystern 20 år. 20 år?! Herregud. Känns som att det var förra veckan hon gömde sig i mitt "rum" (bodde för tillfället i en garderob) och väntade på att jag skulle komma hem. Jag var hos dåvarande pojkvännen och kom inte hem så hon låg där inne i några timmar. Lilla Malin, 10 år gammal saknade sin storasyster och jag tyckte bara hon var jobbig som JÄMT skulle vara med. Idag kan jag känna att jag var fruktansvärt orättvis, nästintill egoistisk. Det fanns så mycket bakomliggande men har ändå dåligt samvete gentemot mina yngre syskon, framförallt Malin, som gjorde allt för att få tillbaka sin storasyster. Sen 2 år senare, Malin 12, Anna 18, lockade Linköping och det som fanns här då. Året efter flyttade jag hit och Malins äldsta syster försvann och var inte hemma alltför ofta. Jag önskar så att jag funnits där för dig på din 14 årsdag, när du vaknade på morgonen och ingen var hemma. De var med pappa på sjukhuset, 500kr och en lapp låg på köksbordet. Det är sånt som gör att jag känner mig som världens värsta storasyster. Idag är vår relation helt underbar, förutom de gånger vi har våra bråk, det känns som att vi alltid varit tighta. Jag älskar dig Malin! Och stort grattis på födelsedagen, för mig kommer du alltid vara 16, blond och full ;) <3


Stooooort Grattis!!

Idag säger jag stort grattis till min älskade syster på 20-årsdagen! <3


Det närmar sig.

Imorgon går vi in i vecka 35, vilket med lite snabb huvudräkning betyder att det är 5 veckor kvar tills bebis beräknas vara här :)
Har varit och kollat på vagn i 2 dagar nu och hittat den jag vill ha. En Baby Travel Grizzly. Svart och vit och suuuuuuper fin och fyller alla de behov och krav vi har (4 hjul, styre och mjuklift är kraven). Den passade vår budget också, 2699:- kostar den. Måste iofs vänta tills skattepengarna rullar in på kontot men hon på Babyproffsen sa att den kanske inte är på extrapris då men högsta priset ligger på 2999:- och det bästa av allt är att det är en modell som alltid finns på lager så den behöver inte beställas :) Så nu får veckorna gärna rulla på så pengarna kommer in så jag kan köp vagnen så allt är klart tills bebis kommer.

Imorgon åker vi till Norrköping för att ta kort. Lina blev erbjuden på Glamlabb, tror jag det var, att ta kort och hon frågade om vi ville följa med. Det är ju inget köptvång så det ska bli riktigt kul. Det finns ju inga kort på mig och Micke tillsammans så det ska vi ta och sen ska Tira få vara med på massa kort också. Det jag längtar mest till är nog att bli sminkad eftersom jag tycker att det är fruktansvärt skönt att bli sminkad av någon annan :)


RSS 2.0