Jahapp

Herregud vad jag är dålig på att komma på rubriker. Blir bara såna där tråkiga emellanåt, det får ni leva med :)

Idag blev vi med större bil, vilket är väldigt behövligt. En Opel Astra blev det. Nu kan man ju ställa alla varor i bagaget när man har handlat istället för att ställa hälften i baksätet och det är ju ett stort plus. Imorgon bär det av hem till mamma för att spendera en helg där. Ska bli fruktansvärt mysigt. Nu är ju nya köket nästan klart också så det ser jag mycket fram emot.

Här är full rulle varje kväll numera och det levs rövare. Så otroligt mysigt och nu har även Micke kunnat känna, I love it <3

Näe, Tira ska få en liten promenad och sen är det nog dags för mig att krypa ner.


Ååååååh!

Här ligger jag, klarvaken, mitt i natten. Bet av en liten flisa i en tand häromveckan och nu har tanden spruckit, rakt igenom. Så ligger med jordens tandvärk, inga värktabletter hemma och kan inte sova för det gör ont och pulserar i hela kinden. Ja, det är helt enkelt väldigt synd om mig just nu. Ska bunkra upp med Alvedon så fort studiebidraget kommit in på kontot, det är en sak som är säker.


Semlor!!

På tisdag är det fettisdagen och då äter man ju min absoluta favoritbakelse: Semlor!! Så jag tänkte att jag skulle baka semlor idag. Efter en ordentlig middag med fläskytterfile, råstekt potatis, grönsaker och Karl-Johansvampsås var jag väl inte jättesugen på en semla efteråt men jag känner mig själv och blir sugen framåt 21-22 tiden. 30 min efter maten började jag med degen, den ska ju jäsa i 2 omgångar och jag ville inte stå hela natten. I med alla ingredienser, knåda, knåda, knåda och sen över med bakduk och låt den jäsa. Efter 30 min rullade jag ihop dom till 15 fina bollar, när jag bakade förra gången (för 5 år sedan) visste jag inte hur mycket de skulle jäsa 2a gången så denna gången blev det ganska små bullar. Trodde jag i alla fall. På med bakduk igen och för att ugnen skulle hinna bli varm satte jag den på 250 grader och gick in till vardagsrummet för att kolla på INK master USA. Efter 30 min går jag tillbaka ut i köket och när jag rundar dörröppningen ser jag att DET STÅR NÅGOT I UGNEN! Resterna av dagens middag som Micke har ställt där eftersom han skulle värma på det lite för han tyckte inte potatisen var tillräckligt klar. Den är klar nu kan jag lova. Ut med maten och en tung suck är allt jag kan göra. Maten blev inte förstörd utan kan ätas imorgon, tur det. Tar bort bakduken och ser att mina semlor har jäst ihop och blivit enorma. Fram med en till plåt, på med bakplåtspapper och försiktigt dela och flytta över de största bullarna. In i ugnen i 7 minuter, ställer timern och går till vardagsrummet, aja baja Anna, i vardagsrummet vilar en förbannelse och när jag går tillbaka när klockan ringer är de lite mer än gyllenbruna. Tar ut dom och ser att de är ju i alla fall inte brända. In med nästa plåt, sitta på huk och titta in i ugnen i 5 minuter så dom absolut inte ska brännas. När färgen är fin tar jag ut dom och blir nöjd. Nu ligger dom och svalnar så jag kan göra mandelmassblandningen och sen provsmaka. Vissa dagar ska man helt enkelt inte baka och jag ska hädan efter alltid kolla i ugnen innan jag startar den för man vet aldrig om det står något där i eller inte.


Vart fan tog våren vägen?

Jaha, snö. Vad hände nu? Förra veckan var det ju nästan vår. Jaja, det är väl bara att vänta 1-2 månader till på den riktiga våren.

Har nu upplevt världens underbaraste, mysigaste känsla. Helt obeskrivligt men såååå underbart! <3


Nästan vår!

Idag är vårkänslorna mer närvarande än på länge. Vädret är helt underbart och det påminner om våren så otroligt mycket. Vill bara att vintern ska gå över så det blir vår! Lite varmare så man inte behöver ha på sig vinterjacka. Gröna knoppar på alla träd och buskar. Gruset på asfalten är uppsopat och snön/slasket är borta! Kan inte beskriva hur mycket jag längtar dit! Sen får det ju gärna bli sommar och midsommar också men värmen behöver ju inte slå värmerekord eller nått utan det kan vara på en behaglig nivå tycker jag. Jag vill ha vår/försommar nu :)


RSS 2.0