Angående amstaff inlägget.

Det är inte alls alltid ägarens fel.
Uppväxten!


Fick jag som kommentar på mitt inlägg om Amstaff, och av någon konstig anledning är dom kommentarerna alltid Anonyma. Jag HATAR anonyma kommentarer.

Ska försöka reda ut detta så bra som möjligt och tänker ta min egen hund, Evo, som exempel.

Hundar lever i nuet och ältar inte saker i hundra år, som människor gör.
En hund med en dålig uppväxt "glömmer" bort att de har haft en dålig uppväxt när de får det bra.
Jag märker tydligt på Evo, som har haft det jävligt i ett halvår, att han inte alls är på något sätt skadad av händelserna, visst att han reagerar konstigt i vissa situationer men tror att han hade reagerat helt annorlunda om han fortfarande hade varit kvar hos den människan han var hos. Ägaren speglas i hunden. Är du själv agressiv blir hunden agressiv, är du rädd blir hunden rädd. De dagar jag inte alls är på humör är hundarna inte alls heller på humör, de gör verkligen precis som jag gör. Lyssnar inte och gör precis som de själva vill (vilket inte gör mig på bättre humör men då vet jag att jag måste ändra på mig själv och min inställning till dagen).
Så att hundens uppväxt skulle påverka hur hunden är idag kan vi dra ett streck över.

Skulle hädanefter uppskatta att ni som kommenterar antingen skriver dit namn eller blogg adress så jag kan ge er svart på tal när det behövs.

Tack.

Sjuk... igen.. eller fortfarande.

Åh jag blir så trött. Ställde mig framför spegeln och gapade riktigt stort innan. Har varit svullen i halsen i några dagar nu och det jag trodde var sant: Halsfluss. Mandlarna var fulla av vita, äckliga prickar. Usch, jag mår illa bara av att tänka på det. Så nu funderar jag allvarligt på att operera bort mandlarna.

Örat bara rinner och rinner så idag vart jag så trött på det att jag ringde till vårcentralen. Men inte fan fick jag någon tid dit, jag är tvungen att ringa dit imorgon igen vid 8 för att få en ny tid. Kul kul.
Kanske man har lunginflammation med. Har riktigt svårt att andas men jämna mellanrum.

Tycker att när jag ändå har så många sjukdommar kan dom väl dra till med lite HIV eller cancer också, då skulle ju allt vara fulländat.

Har varit sjukskriven från jobbet sedan i söndags. Roligt. Har jobbar en vecka och är redan sjuk. Ingen hit kan jag lova. Hoppas jag får sjuklön ändå.

Nu kom Mange och hundarna hem efter en promenad. Tur att jag har honom, inte bara för att han går ut med hundarna utan för att han finns överhuvudtaget :D

Dags för mig att vila..

Amstaff

Är så trött på allt skitsnack om Amstaff och APBT som är i all media som sverige tillhandahåller.
har på arbetstid suttit och kollat olika forum som handlar om dessa raser och folks önskan om att raserna ska förbjudas.

Vad är folks problem?

Bara för att Tira är en Amstaff behöver inte det betyda att hon är aggressiv. Det är ju aldrig rasen som är aggressiv utan individen och det som orsakar hela aggressiviteten är ju det som sitter i slutet av kopplet: ÄGAREN!

Tira är inte uppfostrad till att vara aggressiv och kommer aldrig bli det heller!
Hon skulle aldrig kunna ha ihjäl någon. Möjligtvis om hon fick slicka ihjäl någon.
Jag har aldrig mött en hund som är så glad i människor!
Samma med Evo (han är dock lite mer reserverad än Tira då han har mycket i bagaget)

Till de som har så många fördommar mot Amstaff och deras ägare: Träffa mig och Tira och ni kommer vilja ha en Amstaff som eran nästa hund!


Tankar.

När tiden rinner och dagar försvinner, vandrar jag ensam under regnet från himlen.
Vinden viskar runtomkring mig, ensamheten ger mig rum att få tillbaka gamla minnen.
Jag lever dag efter dag kanske dags att ta nya kliv?
Ändra om mitt liv och låta mig göra mitt, ge mig chansen att bearbeta saker som jag alltid flytt.

För vart jag än går blir det alltid detsamma, ingen skillnad på de vägar jag vandrar.
Jag kan lova dig att en dag lyser solen, då blir jag en av dom som är lyckliga på jorden.
Koncentrera på målet, fokusera på livet.
Ge mig styrka att slå tillbaka innan tiden försvinner.
Ge mig minnen, ge mig kraft på nytt.
Jag behöver bara hopp för att få flaggan på topp.

Överallt jag ser vill inte tänka mer. Stannar upp och ber, vill inte sjunka mer.
Alla minnen tänder lågan, jag ger och jag ger, men vad får man?
Tittar ut över skog och mark, vart är jag på väg, vart ska jag någonstan?
Ensam är stark och vart jag än styr där ingen ser på kan jag gråta i smyg.
Överallt hör jag samma sak när löftena bryts vad har jag då kvar?
Tankarna snurraren kväll som den här. Jag varndrar på dit fötterna bär.

SAKNAR!

Måste bara få det ur systemet.
Kom fram till en äldre herre på jobbet innan, och när han pratade lät han precis som pappa.
Det gjorde ju inte min hela saknar-pappa-jättemycket-period bättre.
Tårarna var inte långt ifrån då måste jag säga.


Anna Bergendahl!

Sitter på jobbet och ryser.. Mulla var här med min laddare innan och då passade hon på att skicka över Idol 08 kandidaten Anna Bergendahls audition bidrag!

Hur FAN kan en så stor röst få plats i en så liten människa?
Hade jag haft en sån röst hade jag sjungit hela tiden! (det gör jag ju nästan idag med, men med en bättre röst hade jag gjort det överallt)
Ju mer jag lyssnar blir jag mer och mer tagen. Tårarna är inte långt borta nu.
Enda ordet jag kan beskriva det med är UNDERBART!

2 minuter kvar på lunchrasten. Tänkte gå och tömma blåsan snart.. Innan vi börjar kanske...

Childhood

"Childhood och Vattenfall vill främja debatten om utsatta barn i världen. Därför ger vi dig möjlighet att kommentera alla inlägg i vår blogg - dessutom skänker Vattenfall 20 kronor för varje inlägg du gör i din egen blogg som länkar till uppdragbarn.se. Pengarna går oavkortat till Childhoods verksamhet. Använd gärna våra bilder på din blogg och tipsa dina vänner om detta."

Här kommer min länkning till http://www.uppdragbarn.se/, om 5000 av er bloggare gör samma sak är vi uppe i 100 000 kr till Childhoods verksamhet redan idag. Kom igen nu!

Dagens goda gärning kanske?

Kallt

Skriver man här två dagar i rad då. Inte så längesedan jag var duktig och gjorde det men samtidigt känns det som en hel evighet.

Har precis varit ute och rökt, då slog det mig att det är inte sommar längre. Brukar inte sommaren hålla i sig lite längre än till halva september? Är det inte oktober som är första höstmånaden?
Det är ju VINTERKALLT ute och så oroar sig proffesorer för att det är för klimatet har blivit för varmt. Då har ni aldrig stått på en balkong i Linköping och rökt klockan 19.00 en tisdag kväll och nästan fryst röven av er!

Efter jobbet igår åkte jag hem till Annie där älsklingen var, vi var bjudna på Tacos vilket var riktigt mumsigt.
Var så förbannat trött bara så det blev inget mys hemma sen utan jag stupade rätt i säng och somnade.
Vaknade några gånger inatt av en liten Tira som gjorde intrång på min sida av sängen. Undrar varför hon väljer att ligga så tätt intill mig när hon kan ligga jämte Mange?

Evo har också blivit överdrivet mysig och ligger jätte gärna i sången på nätterna. Lite trångt med 2 hundar och 2 människor i en 140 säng.. Så nu är det bestämt att INGEN hund sover i sängen längre. (Fast när Evo är hos Husse Rille får Tira sova i sängen men säg inte det till Evo)

Längtar tills jag är hemma i sängen och myser undet mitt täcke!

Har börjat tänka på Pappa mer och mer för varje dag som går. Saknaden blir bara större och starkare och vissa dagar är jag så nedstämd att jag inte orkar någonting. Håller modet uppe för att inte få omgivningen på fall.
Håller helst mina tankar och funderingar för mig själv.
Jag skriver till Pappa i en bok ibland när saknaden är som mest. Jag vet att jag inte kommer få något skriftligt svar men det känns som att han kan läsa det ändå. Jag känner hans närvaro, ibland svagt och ibland jätte tydligt. Då blir jag varm i hela kroppen och det känns bra att han fortfarande har koll på oss.
Tiden med Pappa var alldeles för kort. Ville ju att han och mamma skulle bli gamla och grå tillsammans och ha huset fullt med barnbarn. Stackars lilla Ella som bara hade sin farfar i 10 månader. Hur ska hon kunna få samma minnen med honom som vi har fått? Det hon kommer få är våra berättelser om honom, som kommer vara nog så spektakulära och händelsefulla. För sån var han, våran pappa. Han hade alltid ett Ess innanför skjortärmen.
Åh, så underbar. Hade jag vetat för några år sedan vad jag vet idag hade jag tillbringat mycket mer tid med pappa och inte bara då sitta och klaga på att han smaskar så jävligt när han äter sina ihopkok när det bara var vi hemma.

Saknar dig Pappa. Jag tror inte du hade en aning om vilket avtryck du har gjort på hela din omgivning!

Första dagen

Sitter på jobbet, japp ni läste rätt, JOBBET.
Anna har ju tagit tummen ur röven och skaffat sig ett jobb. Så nu sitter jag här på en kontorsstol 8 timmar om dagen.

Vad har hänt sen sist? Varet i örat har slutat rinna lika ofta, rinner bara ibland och gör inte lika ont längre.
Tiras öron är helt perfekta nu. Inget gegg kvar eller någonting.

Fasters favorti Ella fyller 2 på onsdag. Tiden går fort och hon börjar bli riktigt stor nu! Ska lägga in en bild på Ellis när jag är hemma. Har en perfekt bild där både jag och ella är med.. Snacka hårdrock!

Näe.. Kanske ska återgå till arbetet.

Var....?

Har nu i 2 veckors tid (lite drygt) varit förbannat förkyld. Blir galen snart om det inte går över.
Härom dagen började få ont i ena örat också och till min stora förvåning så rinner det ut massor med var ut ur örat.. Inte bara rinner, det FORSAR ut. Vad fan gör man åt det? "Åk till vårdcentralen" får jag vill svar, men jag har varken tid eller pengar till att åka dit. Börjar jobba på torsdag också till på köpet.
Hoppas bara rösten blir bra tills dess, eller hela halsen kanske?

Vi försöker för övrigt få Tira till att sova på golvet, är liiiite trångt med henne i sängen då hon tar väldigt mycket plats för att vara så liten. Hon går runt på golvet och ser helt vilsen ut, tills hon tillslut lägger sig på filten bredvid Evo.
Men när vi vaknar ligger hon i sängen ändå.
Har börjat fundera på om hon sover räv tills vi har somnat och hoppar sen upp.
Det konstiga är att hon aldrig har varit smidig men nu märker ingen att hon hoppar upp i sängen.. Övat i smyg kanske?

Nu blir det natt cigg och sen sova :D

Önskelista.

Snar så är det ju faktiskt jul.... Eller ja, ganska snart. De sista månaderna går det ju alltid fort. (Sen fyller ju jag år 2 veckor efter jul)
För en gång skull tänkte jag vara ganska tidigt ute. I alla fall med min önskelista.
Är i vanliga fall inte en värst krävande eller brukar önska mig dyra saker men man kan väl få låtsas ibland.

Nr 1

Den alldeles UNDERBARA Burberry parfymen! Doftar gudomligt (vad jag minns) och jag skulle kunna göra vad som helst för att få ha den i mina ägor igen.

Nr 2

Lacoste. Nu undrar ni säkert varför jag ska önska mig 2 parfymer. Hallå?! Jag kan ju inte gå runt och lukta samma sak varje dag? Sen är det lite personlig nostalgi med i spruten på den.

Ingen lång önskelista men ack så betydelsefull!

Fick en lite förtidig julklapp i Torsdags.
En Jet Set Monaco utav min älskling! Fick välja färg helt själv och det blev en, Tada, Rosa!
Riktigt fin var den!
Tack så jätte mycket!!!!!


That's (you are) the one!

RSS 2.0