3000:- för en taxi.

Efter många om och men är jag nu i Falkenberg.
Tog tåget från resecentrum 17.46, men det skulle ha gått 17.42.
I Mjölby kom konduktören och kollade biljetterna och jag drog fram min samtidigt som jag sa till honom att jag skulle byta tåg i Nässjö till Halmstad. Konduktören nickade till svar och jag fortsatte lyssna på musik och läsa i en skvaller tidning.

Tåget skulle vara framme i Nässjö 18.58 men 18.40 stannade tåget för att släppa förbi ett annat tåg. Jag började packa ner tidningen och hörlurarna i väskan så jag snabbt och enkelt skulle komma av så jag kunde byta tåg.
19.04 rullade tåget in på Nässjö station och konduktören ropade i högtalaren: "Vi är nu framme i Nässjö och för dem som ska byta tåg till Jönköping står det tåget inne på spår 7".
Men. Mitt tåg då? Tänkte jag och kände hur hjärtat började slå något snabbare. Nu täckte det inte bara med att vara snabbt av tåget. Nu måste jag vara så snabb att jag hinner gå upp för några trappor, kolla varitfrån mitt tåg skulle gå och ta mig till den perrongen på mindre än en minut. Jisses.

Jag tog tag i mina väskor, trängde mig förbi alla och sprang upp för trapporna, kollade på tavlan. "Spår 5", sa jag högt för mig själv och började springa mot tappan ner till perrongen. När jag var framme på perrongen var klockan 19.07, jag hade missat SISTA tåget till Halmstad. Vad skulle jag göra nu? Paniken kom krypandes och jag ringde mamma. När hon svarade började jag gråta. Näe, jag stortjöt. Jag berättade för henne hur det låg till och vi började ringa till höger och vänster för att fixa så jag kom hem. Jag letade efter OK/Q8 macken som skulle ligga bara en bit bort från stationen men hittade inte. Efter 1.5 timmars letande återvände jag till stationen, mamma hade under tiden pratat med SJ som hade lovat att de skulle betala en taxi bara jag letade upp Tågvärdarna. Dom skulle stanna till 20.15 bara för min skull. Men när jag äntligen fick tag i någon som kunde hjälpa mig berättade han att dom hade gått hem. Jag gick då till Nässjö Taxi, förklarade hur det låg till och dom ringde till SJ. Jag var livrädd att jag skulle behöva stanna kvar i Nässjö under natten. Men den trevliga personalen på Nässjö Taxi fixade så SJ betalade en Taxi resa åt mig.

När taxin stannade utanför mammas hus vid 23 tiden stod taxametern på 2992:-
Tack för en trevlig resa, SJ.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Fyyyyyyy!!!!!!!!

2008-11-08 @ 05:52:22
URL: http://dumboelin.blogg.se/
Postat av: sundarii

Nej men vad hemskt !!! :s Tur att det ordnade sig till slut men iegentligen borde det aldrig ha hänt. Usch, vilken jobbig situation.... kram

2008-11-09 @ 09:06:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0