Mat och Bio + lite annat.

Oj oj, skärpning på mig.. Har ju inte skrivit på några dagar nu... Har varit lite upptagen med annat :P

Var igår hos Jocke och drack lite.. Hade ju kunnat vara trevligare men det är ju aldrig roligare än vad man gör det till och i brist på andra alternativ så. Annie, Figo och Jocke åkte in till stan medans jag och Mange inte kunde följa med för vi har ju hundar. Fick passa Skipper också. Vi gick hem till Lina en liten stund, sen bar det av hem till underbara sängen!
Blev väckt 02.37 av ett samtal från Norge, då jag var så förbannat trött och förkyld kan man inte säga att jag var överlycklig över ett nattligt samtal, även om det var från min favorit pumpe, så jag muttrade lite i telefonen och lyssnade på hennes storebrors extremt dåliga övertalningsteknik. De vill att jag ska komma upp til Bergen snart, men jag har varken tid eller pengar. Sen var det lite svårt att förstå vad han sa med eftersom han bryter extremt mycket på norska efter att ha bott där i 4 år.

I morse blev jag väckt av Lina som skickade ett sms. Hade lovat Krille att vi skulle ta oss ut till Sound N Style och kolla på hans bil.... Vilket vi gjorde. Det var lite misslyckat eftersom det varken var många bilar eller mycket folk där. Men jag kom dit i alla fall.
Satt och lekte lite med Rasmus (Linas systerson). Han skuttade glatt upp och ner i mitt knä och skrattade. Helt plötsligt från ingenstans kräks han... Rätt ner i mitt u-ringade linne.... Tack för den passningen. Han såg riktigt belåten ut när han hade kalvat klart.

I kväll var vi, Jag, Mange, Mulla och Micke, och åt på Ming Palace sen vart det bio.
Get smart kollade vi på. Den var riktigt rolig och bjöd på många skratt.
Såg en helt del trailers och efter nästan 99% av trailerserna(?) sa jag: "Åh, DEN vill jag se"
Så jag antar att det kommer bli en film höst. Inget mig emot! :D

Du Liv.

Du sjunger oss sånger att sorg är kort,
låtsar trösta när sol går ner -
men hav dina visors buller bort,
jag orkar ej höra dem mer!

Du liv, vad du ändå är ensamt armt,
mot den dröm vi drömde om dig!
Och dock ha vi älskande ärligt och varmt
sått rosor vid villande stig.

Sått rosor, sått med vår bäste vän,
att vattnas av dalarnas dagg -
men gingo en höstdag den vägen igen
och blödde av nässlor och tagg.

Du sjunger oss sånger att sorg är kort,
låtsar trösta när sol går ner -
men hav dina visors buller bort,
jag orkar ej höra dem mer!

Du liv, vad du ändå är ensamt långt,
när du växer i skuggat ljus!
När knopparna torka och hava det trångt
bland kullar av sollöst grus.

Du sjunger oss sånger att sorg är kort,
låtsar trösta när sol går ner -
men hav dina visors buller bort,
jag orkar ej höra dem mer!

Här somnar en man från sitt eget ve,
här slutar ett djur sin strid -
du liv, det var allt du hade att ge
och detta är dödens frid.

Veterinär o Anställningsintervju

Älsklingen står i duschen så jag skriver här.

Var ju hos veterinären med Tira igår, med anledning av hennes öron. Veterinären tyckte att Tira var en mycket fin hund med ordentliga muskler och ens ett uns till undervikt (min klump väger 23.8 kg)
Hon kollade igenom öron och päls, genom undersökningen kom hon fram till att Tira antagligen har en matallergi eller kvalster. Pälsen var jättefin förutom alla små sår på huden och röda prickar mellan trampdynorna som är just tecken på allergi. Jag fick ett recept på örondroppar som hon ska få i 17 dagar och sen blir det återbesök. Tira var jätte duktig men tyckte att stetoskopet var lite farligt, börjar fundera på om Tira har någon slags fobi mot saker med sladd. T.ex dammsugaren, Guitarr Hero gitarrer, stetoskop, hårfönar, platt tänger, ja you got the picture. Det behöver inte låta för att Tira ska bli rädd, bara det har en sladd.

Var på två anställningsintervjuer idag. Kl 9.30 var jag ute vid Mjärdevi, på Addici. Ett telemarketing företag med riktigt fina lokaler, bra lön och alla avtal som behövs.
Kl 13 var jag på Scandic Hotell för en intervju med Telenor Xpress. Det var jag och 6 killar där.
När hon började prata om löner och sånt lät det riktigt bra. 28000:- i månaden är ingenting jag tackar nej till faktiskt.
Sen började hon prata om arbetstiderna och då kände jag att det kanske inte var någonting för mig. Att ligga ute i 10 dagar, vara ledig 4 och sen ligga ute 10 dagar och vara ledig 4 känner jag inte är så lockande. Sova på hotell är iofs ganska skönt men jag vill inte offra mitt sociala liv, mina hundar och Mange för ett jobb... Never!
Så om dom ringer mig nästa vecka och säger att jag är anställd tänker jag tacka nej. Hade jag levt ensam utan varesig vänner, pojkvän eller hundar hade jag nog kunnat göra det... Men inte som mitt liv ser ut nu.
Så bye bye Telenor.

Nu ska vi krypa ner under täcket (det är kallt i mitt rum, brrr) och kolla på film! :D

Jobb

Blev väckt idag vid halv 11, mobilen ringde.. Ett nummer jag inte kände igen. Tänkte inte svara först men det var tur att jag gjorde det. Sökte ju lite jobb härom dagen. Har fått lite mail om att dom kollar igenom min ansökan. Så idag ringde ett av dom. Var ju nyvaken så det tog lite tid för mig att förstå vad det var som hände men blev glad när dom sa att jag skulle komma på intervju på fredag kl 13. Efteråt ringde jag till mulla för att berätta den glada nyheten. När vi lagt på ringde det igen på mobilen, ännu ett nummer jag inte kände igen. Då var det från ett annat ställe. Blev överlycklig! Så det blir 2 intervjuer på fredag! :D 9.30 och kl 13. *håller tummarna!*

Imorgon ska lilla Tira till fabror doktorn, hon är slemmig i öronen och skakar på huvudet en gång i minuten, så vi ska in och kolla vad det är för någonting.
Har ju inte så mycket pengar så jag ringde Djurdoktorn för att höra hur mycket det skulle gå på.. 700:- lite drygt.. Så det var inte så farligt. Hoppas bara hon blir bättre.

Nu är det någon som flåsar mig i nacken som nog vill ha lite uppmärksamhet... Kommer Babe!

Mer om veterinärer och intervjuer imorgon och på fredag :D

Jobbsökande.

Har nu ändrat min titel från "Semester på obestämd framtid" till "Arbetssökande".
Har börjat tröttna lite på att bara gå hemma och inte göra någonting med mitt liv... Står mest och stampar på samma ställe känns det som. Ekonomin är lite kass med, så det är en ganska avgörande orsak till att jag vill ha ett jobb också.

Glömde bort att skriva i gårdagens blogg att jag fick celebert besök när jag var nere i Falkenberg av Carrn och lilla Ebba, eller kanske inte ska säga lilla, hon hade ju blivit riktigt stor! Gud så söt hon är! Hon har sin mors pilimariska ögon. Det liksom lyser av rackartyg i dom små klarblåa.
Ebba fick hälsa på vovvarna, vilket jag tror hon tyckte var roligt. Hon skuttade (med lite hjälp av både mamma och tant Anna) runt  i trädgården och ville klappa dom. Den enda hund som var någorlunda intresserad var Evo, men Ebba tyckte det var roligt ändå. Sen fick hon sitta på köksbordet medans vi busade lite och mamma Carrn drack kaffe.
Tänk att min Carrn är mamma.. Helt sjukt! För ett år sedan var magen på henne stor som en luftballong och nu finns lilla Ebba. Hon fyller ju snart 1 år. Undrar vad man ska köpa till henne då? Förslag någon!

Haha.

Mycket roligt har vi bevittnat under våran vistelse här nere.
Kom ner vid 7 tiden i Onsdags, var och hälsade på Goggo en sväng då. Träffade lilla Adrian. Sandra och Hajdars bebis. Så söt han var!

I Torsdags hämtade vi Mange på stationen. Söt han var mitt lilla hjärta när han kom. Tur att jag har öron, annars hade smilet gått några varv runt. Gjorde inte så mycket i torsdags kväll mer än att ta det lugnt.

I Fredags var vi på systemet och inhandlade lite vätska inför kvällen.
Sen blev det promenad ner till stranden. Där hittade vi rester av en säl. Evo var snäll och visade oss den genom att rulla sig.. mums... *ryser*
Stod stilla en stund och tog en cigg medans vi kollade på Argos, Evo och Tira som sprang runt som galningar.
Jag och mulla stod jämte varandra och pratade när jag i min ögonvrå sen hundarna komma springandes och dom stannade inte även om vi stod där, utan dom fortsatte rätt in i sidan på Mulla så hon ramlar rätt ner på stranden. Fy vad vi garvade. Mange var tvungen att gå iväg en bit för att kunna garva. Shit vad det såg ut!
På kvällen var vi ute på stan. Först Zätas och sen Bratt. Riktigt kul att träffa folk man känner och har en historia med.

Igår, Lördag, blev det lugnt. Anna lagade mat och sen blev det film. Körde Mange till stationen vid 8 med. Satt och pratade lite innan tåget kom. Åh vad han såg ledsen ut. Som en liten Cocker Spaniel.. Saknade honom så fort han satte sig på tåget. Jag har varit med om distansförhållande innan. Men jag kommer inte ihåg att det var så här jobbigt.
Jaja, vi ses till helgen igen. Längtar som fan!

Idag ska vi åka hem :(
Ska bli skönt att komma hem och återgå till alla rutiner.

Falkenberg

Idag åker våran lilla familj (Jag, Mulla, Evo och Tira) till Falkenberg! Ska bli så skönt att komma hem.
Ta en sväng ner till havet och kolla, ska inviga Mulla i Krabbfisket.
Vi har packat alla grejer, damsugit och moppat golvet men inte fan ska vi åka än! Vi ska inte åka förrän vid 4 :(
Malin är ju här så vi ska vänta tills hennes buss går.

Kollade på Tv innan, för ovanlighetens skull, så helt plötsligt dyker ett ansikte upp som jag känner igen, inte nått "kändisansikte" som man har sett på TV några gånger. Det tog inte lång tid innan jag kom på att det var Tuba's fina ansikte som dök upp. Jag fick gåshud och tårarna var inte långt borta. Malou möter, Tisdag klockan 20.00 i TV 4
Glöm inte att kolla på det!

Imorgon kommer du till mig! Längtar som faen!

Resande?

Är tillbaka i Linköping igen efter en helg i, bli inte förvånade, Landskrona.
Hade riktigt mysigt där. Lagade mat, var ute med hunden, kollade på Mange när han sov (vilket han gjorde ganska mycket), kollade på film. Helgen blev kalarn bra!

Ett samtal mellan Anna och Mange en lördag natt, låter ungefär såhär:
 A (i ett försök till att få in lite komik i romantiken: Jag kommer vara som en böld i röven på dig.
M (med silkeslen röst och skånsk dialekt): Ja..... Bara du inte kliar.

Efter de avslutande orden rullade vi runt i soffan och garvade. Fanns ingen hejd på det för fem öre, tror vi var lite trötta med.
Åh, jag vill så gärna förklara för er alla hur det känns och är, men har inte riktigt fattat själv än att det faktiskt är sanning, svävar på små rosa moln i 7:e himlen (nej, inte TV-serien) och är bara så lycklig. 
Du är så förbannat speciell, att du har funnits i mitt liv så länge, utan att jag ens har haft en tanke på att det kanske skulle bli så här. Det spritter i hela kroppen och jag vill dela med mig av min glädje till alla som lyssnar, varesig de vill eller inte. 

Hade ju med mig Evo ner till Landskrona med, var lite orolig över hur det skulle gå på tåget, typiskt mig att oroa mig. Evo klarade resan galant och var jätte duktig hemma hos Mange. Han gnydde knappt någonting och lyssnade med båda öronen för en gångs skull, googlar du efter "selektiv hörsel" så kommer det upp en bild på Evo, han hör verkligen bara det han vill höra. 
Tira fick vara hemma med Mulla. Hade nog inte klarat att ta båda hundarna på tåget,  i alla fall inte hem med 7 spanjorer i kupén som var livrädda för hundar. Undrar varför man väljer att sätta sig i en vagn där hundar är tillåtet om man är rädd... Dom hade ju inte bokat med speciell plats...

På Onsdag ska vi resa igen. Då bär det av ner till Falkenberg, då med båda hundar för då åker vi bil.
Det är ju inte så längesedan jag var hemma, men det ska ändå bli skönt att komma ner...

En bild säger mer än 1000 ord

Har kommit fram till att jag inte orkar skriva massa nu, är lite trött.
Så jag lägger upp lite bilder istället som får samanfatta min dag!

                  
                                                   
                                                       






Snart kommer jag!

Halti och klövjeväska

Idag har jag varit ganska kreativ. Min älskade "lilla" hund Evo är så ju extremt stirrig och orolig hela tiden så jag har vankat av och an och funderat över hur jag ska få honom att bli lugnare.
Jag har fått råd så som långa promenader, träna honom på trick och lydnad, men inget av det har funkat.
Efter en lång promenad (med inslag av lite lydnads träning) är han pigg som en mört medans jag är trött i alla lemmar jag äger och har för att han drar så jävligt. Lära honom nya trick är inget roligt då han är extremt lättlärd när det gäller sånna grejer.
Efter lite eftertanke kom jag fram till att jag skulle köpa en halti (nossele) till honom, jag hade en till honom innan men den ligger antagligen på Gotland och jag lär aldrig få se den igen.
Jag och Evo, Mulla och Tira, Annie och Skipper gick till 4 Tassar för att se vad dom hade att erbjuda. På vägen dit slog det mig som en blixt från klar himmel att en klövjeväska hade ju kanske varit någonting för Evo att använda. Då bygger han ju upp muskler, äter mer för att han jobbar och blir psykiskt stimulerad för att han har en uppgift att göra.
Fast klövjeväskor kostar så förbannat mycket så jag tänkte att jag skulle kolla i alla fall..
Väl inne i affären hittade vi en halti som passade för 59:-, som hittat. Annie skulle köpa ett nytt halsband till Skipper så jag gick runt och kollade lite, Annie hade hittat en klövjeväska och sa att jag skulle gå och kolla.
Och hör och häpna, jag hittade en väska för 149:- så den köpte jag med.
Evo var som en ny hund på vägen hem. Han drog ingenting tack vare haltin och han var otroligt koncentrerad för att klövjeväskan satt på ryggen. Hade inga vikter i men det märktes så tydligt att han koncentrerade sig på sitt "jobb".
Nu ligger han och sover så skönt och är lugn, för en gångs skull.

Så nu har jag fyllt den med 8 dl godis (uppdelat på två, 4 dl i varje sida) och 10 dl hundmat (5 dl på varje sida) Tänkte att det är ganska lagoma vikter att börja med. Så får vi jobba oss uppåt sen.

Kl 7 idag blir det ett varv runt skägget. Skönt för både mig, Mulla, Annie och Vovvarna!

Nu är det mindre än 24 timmar kvar tills jag är hos dig! Kan knappt bärga mig, längtar så in i din mjuka famn och få umgås med dig! Saknar dig så hjärtat skriker!

Bild på Evo och Klövjeväskan kommer lite senare ikväll... Slänger in en bild på min "ny pimpade" Tira också!

Snart!

Tisdagen har precis övergått till Onsdag, alltså bara 1 dag kvar tills jag kommer till dig!

Idag har jag och Mulla haft lite mys (skulle ha lagt in bilder men hittar inte min data kabel)

Bengt måste ha fått sig ett riktigt skratt när han tittade och lyssnade på oss.

Jag, Mulla och Annie satt med ansiktsmask, det såg ut som att vi satt i en bastu för hela ansiktet glänste på oss, så hade vi varsin "turban" i form av en handuk på huvudet för håret var fullt av inpackning.

Jag satt i mina rosa rutiga pyjamas byxor och en stor rosa tröja (som är Linas, men det är hemligt)

Så satt vi och kollade på Tv, åt gurka, morötter och dipp + Mulla's special: Jordgubbar doppade i vit choklad och kokos.

*mums*

Det blev en del sköna skratt kan jag lova.


Hade tvättstugan idag med. 6 maskiner vart det. Inte så fasligt mycket. bara 2 maskiner med kläder resten övrig skit :P

Tvättade min Isis med (för er som inte vet vem Isis är så kan jag förklara att det är min Isbjörn, ingen riktig, som jag fick en gång för längesedan). Jag var så nervös när jag stoppade in henne i tvättmaskinen men tänkte sen att det kommer gå bra. Hon överlever. Men tji fick jag. Till min stora fasa hade nosen LOSSNAT på henne när jag plockade ut henne. Trots att hon var dyngsur kramade jag om henne hårt och lovade att aldrig mer tvätta henne. Nallar har faktiskt också känslor, i alla fall mina. Efter hennes dust i tvättmaskinen vågade jag inte lägga henne i torktumlaren så hon fick ligga varmt och skönt i torkskåpet.

Så mycket mer har vi inte gjort idag.


Jo, jag hade ingenting att göra innan så jag tog bort håret från min borste och satte på tummen. Med ögon, näsa och mun blev han riktigt söt. En Mårten vart det! :D

Om jag vore en glass skulle det vara en piggelin. Iskall till en början men som smälter ganska fort och är underbart god när man väl kommer in på djupet.



Saknar dig så det gör ont i hjärtat. Vet att det inte är långt kvar men det är så förbannat jobbigt att vara nykär och bo 45 mil bort. Man träffas inte så ofta som man egentligen vill göra. Vilket i sig kanske är bra så man inte tröttar ut varandra.
Blir glad av att väckad av din röst varje morgon, även om jag kanske inte alltid förstår din skånska, så blir dagen genast mycket bättre. Pricken över i:et hade ju varit att få se ansiktet som rösten tillhör. Då hade dagen blivit guld.
Du ska veta att du ständigt finns i mina tankar!


Mårten ------------------------> 


Lycklig!

Har varit i Falkenberg i lite mer än en vecka. Det är sjukt hur mycket allt kan ändras på bara en så kort tid.
Umgåtts med mina syskon, fick "äran" att se när Niklas matade sina äckliga ormar med, usch.
Var med familjen på Liseberg. Det var riktigt roligt och mysigt.


Jag är lycklig. Det var ett tag sedan jag var det.
Allt är så nytt och spännande. Jag vill skrika ut det till hela världen.
Helgen hos dig var helt underbar, jag vet att jag är nojjig och osäker men allting känns så rätt!
Vi behövde inte säga mycket men ändå var det så bekvämt och mysigt.

Vem kunde tänka sig att det skulle bli så här?
Vi har ju "kännt" varandra länge men nog aldrig ens tänkt att det skulle bli så här.
Men jag är så glad över att det blev så.

Jag har alltid trott på ödet men nu mera ska jag lita blindt på det!
Åh! Jag blir knäpp! Du bor för långt bort! Eller är det kanske jag som gör?
På Torsdag kommer jag igen. Längtar!

Magnus Svensson <3

RSS 2.0